您当前所在位置您当前所在位置:江苏 > 成考试题 >

【成人高考】高起点英语基础试题及答案1

发布时间 发布时间:2021-06-29 11:33                      关注次数 关注次数:                       作者 作者:admin

  随着考试时间慢慢临近,备考复习也越来越紧张,江苏成考网小编为大家精心准备了“【成人高考】高起点英语基础试题及答案1”,希望同学们抓紧时间学习起来,做好充分准备,顺利通过考试!     Ⅰ. Phonetics (10 points)     
Directions:     In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.     
1.A. club B. tomb C. comb D. climb     
2.A. food B. cool C. school D. flood     
3.A. town B. how C. down D. snow     
4.A. each B. peach C. break D. deal     
5.A. hear B. fear C. dear D. wear     
6.A. receive B. friend C. field D. piece     
7.A. question B. notion C. exception D. vocation     
8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact     
9.A. where B. what C. whose D. white     
10.A. switch B. hatch C. character D. match    
 
Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)     
Directions:     There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.     
11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.     A. just has got married B. has just married     C. was just married D. has just got married     
12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.     A. had to B. have to C. has to D. must have to     
13. Rarely _______ so difficult a problem.     A. she could have faced with B. could have she faced with     C. she could have been faced with D. could she have been faced with     
14. ______ a dog on the road, the car stopped.     A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing     
15. I asked my teacher _______.     A. what courses should I take B. should I take what courses     C. I should take what courses D. what courses I should take     
16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.     A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right     
17. There aren’t many pandas ________ in the world today.     A. alive B. living C. lively D. lived     
18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.     A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them     
19. It _______ to me that he was jealous.     A. happened B. took C. occurred D. felt     
20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.     A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated     
21. Please ______ me at the station on time.     A. meeting B. to meet C. meet D. met     
22. _______ “hello”, he reached out his hand.     A. Said B. Saying C. To say D. Say     
23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.     A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended     
24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.     A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that     
25. Please telephone me half an hour _______.     A. in charge B. in advance C. in time D. in front     
26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.     A. are B. is C. are being D. is being     
27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.     A. refer B. suggest C. recommend D. propose     
28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.     A. reported B. reports C. has been reported D. has reported     
29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.     A. as B. so as to C. so that D. so as     
30. His report on the space exploration was really ________.     A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly     
31. Your chair needs _______.     A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair     
32. I hate to see papers _______ in pencil.     A. writing B. to write C. written D. write     
33. The job made her dependent _______ her husband.     A. on B. from C. of D. to     
34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.     A. had made B. made C. is making D. has made     
35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.     A. catch B. accept C. take D. listen     
36. _______determines a good meal varies from country to country.     A. What B. That C. It D. Which     
37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.     A. pleasure B. entertainment C. company D. defence     
38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.     A. us going B. we are going C. to go D. our going     
39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.     A. run away with B. run down C. run off D. run out of     
40. It was in 1930 _______ he became a university student.     A. when B. that C. which D. and     
41. I am very _______ to you for your help.     A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks     
42. You _______ go now. It’s very late.     A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather     
43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.     A. it B. this C. there D. which     
44. Why not _______ me earlier?     A. to tell B. tell C. telling D. told     
45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.     A. more better B. as well as C. much better than D. more better than     
46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.     A. happened to B. led up C. resulted in D. set up     
47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.     A. similar B. equal C. compared D. corresponding     
48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.     A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying     
49. I had hardly sat down _______ he stepped in.     A. when B. that C. until D. after     
50. In his time he enjoyed a reputation _______.     A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart     C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart     
参考答案:     Ⅰ. Phonetics     1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A     8.B 9.C 10.C     Ⅱ. Vocabulary and Structure     11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A     18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A     25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B     32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D     39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C     46.C 47.B 48.A 49.A 50.B
声明:
(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。
(二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请与本站联系,我们会及时进行处理解决。

预报名
江苏成考网公众号